Ben je op zoek naar nieuwe houten kozijnen? Omdat de oude kozijnen vervangen moeten worden of je graag nieuwe wilt laten plaatsen. Dan ben je bij Kwaliteits-kozijnen.nl aan het juiste adres! Wij vervangen de oude en plaatsen jouw nieuwe houten kozijnen snel en efficiënt. Ondertussen zorgen we voor de beste kwaliteit!

Meer over houten kozijnen

Houten kozijnen zijn een groot onderdeel van het dagelijks leven. Loop maar eens een rondje en je ziet ze overal. Sinds een aantal jaar zijn er ook steeds meer alternatieve materialen die toegepast worden. Zo worden er veel kunststof en stalen kozijnen geplaatst. Een reden hiervoor is het onderhoudsvriendelijke karakter van deze materialen. Deze materialen zijn echter minder goed voor het milieu.

Kozijnen woning hoorn geheel in stijl

Mede daarom zijn kozijnen van hout zijn door de jaren heen altijd populair gebleven en doorontwikkeld. Ze passen bij iedere bouwstijl en voegen er bovendien iets aan toe. Dankzij het veelzijdige karakter van hout is het bovendien mogelijk de look drastisch te veranderen of aan te passen. Waar sommigen de kenmerkende houtkleur zo veel mogelijk willen accentueren kiezen anderen ervoor om het hout juist te laten schilderen. Het effect van de houten kozijnen is dan totaal anders. Kies je voor die echte houtlook? Dan heb je ook nog allerlei verschillende opties. Ga je schilderen, lakken, vernissen of oliën? Elk heeft zo zijn eigen effect.

De voordelen van het houten kozijn

Er zijn tal van redenen om voor houten kozijnen te gaan. Lees hier alles over de voordelen van houten kozijnen.

  • Diversiteit in mogelijke toepassingen en looks
  • Eenvoudig te bewerken. Wil je bijvoorbeeld na een paar jaar liever een andere kleur staat niets je in de weg om dit te realiseren.
  • Hout isoleert uitstekend
  • Houten kozijnen zijn zeer duurzaam en gaan tot wel 50 jaar mee
  • Verzacht het uiterlijk van je huis. Alle materialen zijn vrij hard en koud, hout is dan juist een warme toevoeging.
  • Hout is eenvoudig te repareren
  • Houten kozijnen kunnen gecombineerd worden met aluminium of staal

Houten kozijnen zijn duurzamer en vergen minder onderhoud

Het wordt vaak gezegd dat houten kozijnen veel onderhoud behoeven. Door de vele kwalitatieve verbeteringen van verf en het gebruik van goede verf is dit een achterhaalde gedachte. Houten kozijnen hebben tegenwoordig veel minder onderhoud nodig. Waar vroeger nog minimaal eens in de vijf jaar geschilderd moest worden, gaat schilderwerk tegenwoordig tot wel 10 jaar mee! Zorg er natuurlijk wel voor dat je de kozijnen schoonhoud en naloopt. Mocht er onverhoopt een beschadiging in het schilderwerk terechtkomen ben je er in ieder geval op tijd bij om houtrot te voorkomen.

Houten kozijnen en glas

Houten kozijnen kunnen gecombineerd worden met alle denkbare soorten glas. Of je nu kies voor dubbel glas of HR +++ glas, er is altijd een passend houten kozijn te vinden of maken. Een combinatie van HR+++ glas en nieuw kozijnen zorgt doorgaans voor een flinke besparing op de energiekosten!