Expertise is een dienst en product in één.

Expertise is een dienst en product in één.

Expertise is een dienst en product in één.


Kozijn kosten: uitgelicht!

Kozijnen gaan doorgaans lang mee. Hoe lang hangt echter sterk af van het onderhoudt dat je pleegt. Houten kozijnen hebben bijvoorbeeld iedere vijf tot tien jaar een nieuwe laag verf nodig. Alleen dan zijn ze goed beschermt tegen weer en wind. Na verloop van tijd zul je merken dat de kozijnen aan vervanging toe zijn. Bijvoorbeeld wanneer ze gaan tochten of omdat je graag van enkel naar dubbelglas gaat.

Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Bekijk dan hieronder ons overzicht met een indicatie van de kosten van kozijnen!

Wist je al...?

Je flink kunt besparen op de kosten van kozijnen. Dit doe je door regelmatig even te checken hoe de kozijnen erbij staan en op tijd onderhoud te plegen.

De prijs van kozijnen inclusief glas en montage

Kozijnen bepalen voor een groot deel het uiterlijk van jouw huis. Daarom is het fijn om mooie kozijnen te hebben. Als deze beschadigd, oud of lelijk zijn is het zaak om de kozijnen te laten vervangen. De prijs van kozijnen wordt doorgaans per vierkante meter berekend. Dat is wel een ruime richtprijs, want het ene kozijn is het andere niet. Verschillende mechanismen en materialen zorgen voor grote verschillen in prijs. De huidige situatie van het raam kan bovendien een rol spelen in de uiteindelijke prijs.

De prijzen hieronder zijn een schatting inclusief montage, HR++ glas en natuurlijk BTW. Voorrijkosten brengen wij niet in rekening!

Soort kozijnen prijs
Houten kozijnen per m2 800 tot 1000 euro
Kunststof kozijnen per m2 750 tot 900 euro
Aluminium kozijnen per m2 900 tot 1150 euro

Wat kost een kozijn dan?

De prijs van alleen kozijnen ligt natuurlijk veel lager. De manuren die er in gaan zitten om het oude kozijn te verwijderen en nieuwe kozijnen te laten plaatsen bepalen voor een groot deel de kosten per m². Bekijk daarom de prijzen voor het materiaal (de kozijnen) hieronder. Ook dit is een schatting die afhankelijk is van diverse variabelen.

Soort kozijnen Prijs 60×60 Glas Totaal
Houten kozijnen per m2 150,- 40,- 190 euro
Kunstof kozijnen per m2 175,- 40,- 215 euro
Aluminium kozijnen per m2 185,- 40,- 225 euro

Kozijnen laten vervangen

Of het aan te raden is zelf de kozijnen te vervangen? Onze ervaring leert ons dat dit voor de meeste niet professionals een flinke klus is die veel ellende kan opleveren als het niet goed gedaan wordt. Lekkages zijn bijvoorbeeld vaak het gevolg als een kozijn niet goed gemonteerd is. Een andere issue die wij vaak horen is dat het te lang duurt om de kozijnen zelf te laten vervangen. Hierdoor zit er meerdere dagen een flink gat in de muur en dat verlaagt de leefbaarheid van een huis drastisch.

Loop daarom geen risico en laat de kozijnen vervangen door Kwaliteits-kozijnen.nl!